Σχολιάζοντας τα...γεγονότα...!

Φωτογραφία του Dimitris Galamatis.ΤΟΥ: 
ΔΗΜΗΤΡΗ 
ΓΑΛΑΜΑΤΗ 


Τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν τρεις μόλις μήνες, η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών τους εντός του κοινοβουλίου, είπαν ένα βροντερό "όχι" σε ψήφιση νομοσχεδίων που δεν θα ψηφίζει σύσσωμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υποστήριξαν με σθένος την απόφασή τους, να μην αποτελούν πλέον το "σωσίβιό" της στην ψήφιση "ευαίσθητων" νομοσχεδίων, εάν δεν υπάρχει η δεδηλωμένη.
Κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ απευθυνόμενα τότε στην κυβέρνηση προειδοποιούσαν : "Ή θα έρχεστε με κυβερνητική πλειοψηφία εδώ ή τέρμα η πλάκα. Το κόλπο να διαφωνείτε μεταξύ σας και να έρχεστε εδώ ψαρεύοντας πλειοψηφία, τελειώνει εδώ", ενώ βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ σε δημόσιες ανακοινώσεις τους ανέφεραν: "..προκειμένου να μπει τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια των δύο εταίρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλώνουμε ότι δεν δίνουμε κανένα άλλοθι στη Κυβέρνηση και δεν θα ψηφίζουμε διατάξεις που δεν υποστηρίζονται από την κυβερνητική πλειοψηφία."
Χθες, μετά την απόσυρση από την κυβέρνηση της τροπολογίας που αλλάζει νόμο του…1982, για τη συμμετοχή τουλάχιστον του 50% των εργαζομένων στην απόφαση για να προκηρυχθεί απεργία, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε : "Η Ν.Δ. όχι μόνο πιστεύει στην ανάγκη να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων στην απόφαση για να προκηρυχθεί απεργία, αλλά η εν λόγω τροπολογία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πιστεύουν πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι εξυπηρετούν τα πιο αναχρονιστικά συντεχνιακά συμφέροντα" και λίγο αργότερα στο twitter απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές τους… προειδοποιούσε ότι : "…αυτό μαζί θα το ψηφίσουμε…!", εισπράττοντας μάλιστα το like αντιπροέδρου της ΝΔ. Το δε "Κίνημα Αλλαγής" σήμερα, ΔΗΣΥ το Σεπτέμβριο, δια κοινοβουλευτικού του στελέχους, ανακοίνωσε την απόφαση του να καταψηφίσει την εν λόγω τροπολογία… "καταχεριάζοντας" αυτή τη φορά την κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ, με την αναφορά: "Ο κόσμος της εργασίας και όχι μόνον, τους έχει πλέον καταλάβει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους θαυμάσει, όταν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσουν την ουσιαστική κατάργηση της απεργίας κατ΄ εντολή των... θεσμών".
Σπάει λοιπόν, τουλάχιστον σε αυτήν την τροπολογία, το αντικυβερνητικό μέτωπο.
Η ΝΔ ωστόσο, έστω κι αν δείχνει να παλινδρομεί, ενεργεί με μεταρρυθμιστική συνέπεια και δεν αφήνει την μεταρρυθμιστική ατζέντα να τη μονοπωλήσει η κυβέρνηση, κάτι που νομίζω πρέπει να συνεχίσει και σε όποιες αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ το "Κίνημα Αλλαγής", πρώην ΔΗΣΥ, παραμένει… ΠΑΣΟΚ…

 facebook  (Dimitris Galamatis)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήμος Βόλβης : Θεοφάνεια με παραδοσιακό γλέντι, στο Μόδι ...