Σχολιάζοντας τα...γεγονότα ...!


Φωτογραφία του Dimitris Galamatis.

ΤΟΥ: 
ΔΗΜΗΤΡΗ 
ΓΑΛΑΜΑΤΗ 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (#ΣΕΤΕ) πριν δύο μέρες παράδωσε 330 καινούργια πλήρη σετ κρεβατιών στους πληγέντες της Μάνδρας, για την κάλυψη άμεσων αναγκών,ενώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ο αριθμός θα φτάσει τα 600.
Φωτογραφία του Dimitris Galamatis.


Η παραπάνω είδηση δεν είναι γραμμένη σε κανένα από τα δημοφιλή... ενημερωτικά site, ούτε σε κάποιο πρωτοσέλιδο εφημερίδας. Ο ίδιος ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε μία πράξη αλληλεγγύης, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, η οποία έγινε γνωστή απλώς από μια ανάρτηση στο twitter του προέδρου του, Γιάννη Ρέτσου (φωτ.).

Η παραπάνω είδηση εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα και αποτελεί σπόρο ελπίδας για το αύριο.

Μία πράξη αλληλλεγγύης, από το σύνδεσμο των επιχειρηματιών του τουρισμού (ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, εστίαση, καταλύματα, κλπ), μεγάλα ονόματα όλα στο χώρο τους, λαμβάνει χώρα χωρίς τηλεοπτικά διαγγέλματα, επιτόπιες παραδόσεις με πλήθος καμερών, φωτογραφικό υλικό και πλατιά δελτία τύπου, χωρίς αναφορές ονομάτων επιχειρήσεων, ως έμμεση διαφήμιση. Λαμβάνει χώρα σιωπηλά, αλλά έμπρακτα και ουσιαστικά. 
Μια πράξη αλληλεγγύης, που από μόνη της γκρεμίζει το μεταπολιτευτικό υπόδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που ήταν σφιχταγκαλιασμένο με την επιχειρηματική ιδιοτέλεια, είτε για φορολογικούς, είτε για επικοινωνιακούς, είτε για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους... ξιπασιάς. 
Επίσης, το ότι η είδηση δεν απασχόλησε τα... μεγάλα ενημερωτικά μέσα, έστω κι αν επικοινωνήθηκε από ένα τιτίβισμα και μόνο, γεννά κι αυτό από μόνο του ανάλογους συνειρμούς, για το ρόλο που διαδραματίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα ΜΜΕ, στο πως αξιολογούν ένα γεγονός, αλλά και στο αν τελικά επιλέγουν να διαπαιδαγωγούν ή να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.. Άλλωστε πόσα και πόσα τιτιβίσματα δεν έχουν γίνει στο λεπτό πρωτοσέλιδα, δεν παρήγαγαν είδηση, δεν γέννησαν γεγονότα; Αυτό όμως όχι..
Ας το μάθουμε λοιπόν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ας γνωρίσουμε, όσοι κι αν είμαστε, ότι υπάρχουν ακόμη αχτίδες φωτός, που τρυπάνε το σκοτάδι που έχει σκεπάσει τον τόπο εδώ και χρόνια.
Ας πούμε κι εμείς από μέσα μας, τόσο στο ΣΕΤΕ, όσο και στον πρόεδρό του Γιάννη Ρέτσο, ένα "μπράβο, συνεχίστε, ανοίξτε ένα μικρό δρόμο, μη νιώθετε πως είστε μόνοι!" 
Υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει κόσμος που αναζητά και βρίσκει το καλό παράδειγμα, που το διαδίδει, που λαχταρά να το μιμηθεί και να γίνει κοινωνός και συμμέτοχός του..

takalantapress.blogspot.gr

 facebook  (Dimitris Galamatis)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήμος Βόλβης : Θεοφάνεια με παραδοσιακό γλέντι, στο Μόδι ...